Kijk op Kunst op de basisschool
  • Originele workshops!
  • Jij kiest het onderwerp!
  • Ervaring met kinderen 
  • Ervaring met lesgeven

Zowel voor middelbare scholen als voor basisscholen (vanaf groep 6/7) bied ik leuke en interessante workshops over kunstgeschiedenis die gemiddeld 1,5 uur duren.

Ik zal eerst een half uur vertellen over het gekozen onderwerp en vervolgens gaan de leerlingen zelf aan de slag! Dit kan betekenen dat leerlingen een quiz maken of zelf gaan tekenen, het onderwerp bepaalt wat het actieve deel precies inhoudt.

Twee van mijn standaard workshops zijn de ‘Koffiemonsters’ en ‘Zelfportretten’. Een ander onderwerp is echter geen probleem!

Het tarief voor een workshop is €100,– 

De tijden en prijs kunnen in overleg worden aangepast!

Koffiemonsters!

Tijdens de workshop ‘Koffiemonsters’ maken de leerlingen kennis met kunst door de eeuwen heen. De focus ligt op eten in de kunst: op wat voor verschillende manieren zien we eten terugkomen in de kunst? Nadat we van de Griekse Oudheid tot nu hebben gekeken naar kunstwerken gaan de leerlingen zelf aan de slag. Ze mogen experimenteren met koffie/theevlekken en hier een eigen monstertje van maken!

Zelfportretten

Tijdens de workshop ‘Zelfportretten’ maken de leerlingen kennis met de kunst van het portret en zelfportret. We gaan kijken naar zoveel mogelijk verschillende soorten portretten. Van een goed lijkend portret uit de Renaissance tot een portret gemaakt van krantenknipsels uit de moderne kunst. Vervolgens mogen de leerlingen zelf een portret maken met eigen foto’s, knipsels en andere materialen!

Annemiek van IMC Basis, Oss:

Mariska heeft haar gastles voor groep 6-8 heel goed voorbereid en speciaal op maat gemaakt voor ons onderwerp: Eten in de Kunst. Ze is heel zorgvuldig te werk gegaan, en haalde heel gevarieerde onderwerpen aan, leuk! De leerlingen werden er nieuwsgierig van en konden lekker veel vragen stellen. Bedankt!

Contact Formulier